De evolutie van Public Cloud

Larik-Jan vertelt in dit artikel over de evolutie van Public Cloud. Wat ziet hij gebeuren? En wat maakt Public Cloud zo interessant? Lees het hieronder!

Voel jij het ook zo? De Public Cloud evolueert en groeit als een onzichtbare mist om ons heen. Iedereen gebruikt steeds meer Cloud-gebaseerde diensten, waardoor Public Cloud blijft groeien zonder dat men dit doorheeft. Als Cloud-liefhebber ben ik natuurlijk hartstikke blij met deze groeiende mogelijkheden die ons digitale leven verbeteren.

VERANDERENDE STRATEGIE

Wat ik in onze branche als Cloud-provider zie, is de groeiende acceptatie van het gebruik van Public Cloud diensten. De diensten die in de Cloud zijn ontstaan, zijn een voorbeeld voor veel van onze klanten en zij bouwen hier een duidelijke Cloud-first strategie omheen. Maar de uitvoering van de transformatie is gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral voor mensen en organisaties die uit een niet meer traditionele IT-omgeving komen. En dat is nou juist waar deze transformatie moet gebeuren.

Als Cloud-provider passen we ons hierop aan. Natuurlijk moet Public Cloud deel uitmaken van het platformportfolio van uw aanbod, om toekomstbestendig te zijn, maar er is meer voor nodig: het begrip van de klant en de uitdagingen in die transformatie. Hen helpen bij het identificeren van uitdagingen om te migreren naar Public Cloud geeft een hele nieuwe uitdagende manier van werken. De groeiende diensten en mogelijkheden van Public Cloud resulteren in de meest innovatieve oplossingen, oplossingen die jaren geleden niet eens mogelijk waren. En dat is wat ik nou echt leuk vind!

EEN STERKE PARTNER IS DE SLEUTEL

Wij zijn een expert partner voor onze klanten in deze veranderende IT- en Cloud-wereld en dat vereist een sterke basis van tools en expertise om de juiste competenties te bieden om het transformatietraject volledig managed uit te voeren. Ik zoek altijd naar partners die ons daarbij kunnen helpen. Eerder kondigden we al een partnership met CloudNation aan, maar ik ben blij dat we ook bestaande partners hebben die vooruit kijken vanuit technologisch perspectief, zoals Cohesity.

COHESITY DMAAS

Zo kondigde Cohesity onlangs hun Data Management as a Service aan. Op basis van AWS-resources wordt het dataplatform van Cohesity nu vanuit AWS geïntroduceerd in de Public Cloud. Alle diensten die we bieden vanuit ons huidige Cohesity-platform, zoals Back-up as a Service, Disaster Recovery as a Service, Storage as a Service en Analytics as a Service, worden beschikbaar gesteld vanuit AWS. Ik zie dit als grote stap in het creëren van meer integratie met onze AWS-gebaseerde diensten, maar ook om een nog schaalbaardere oplossing te creëren voor langdurige archivering van on-premises data. Een migratie naar Public Cloud van AWS, kan nog eenvoudiger worden gemaakt door het Cohesity dataplatform als migratiestap te gebruiken.

Het hebben van partners met een sterke focus op de Cloud-wereld, maakt het voor ons gemakkelijker om nog meer diensten te consumeren en te integreren waarvan we de beste oplossingen maken. Geweldige oplossingen voor de continue digitalisering in de wereld.

in 3 stappen transformeren naar public cloud

In deze whitepaper duiken we in de wereld van Public Cloud. Wat houdt het in, wat is het verschil met andere type Clouds én hoe transformeer je als organisatie naar Public Cloud? We delen in deze whitepaper kennis over de verschillende soorten Clouds. Daarnaast leest u hoe u kunt toetsen of de Public Cloud geschikt is voor uw praktijksituatie en kunt u aan de hand van een klantcase ontdekken hoe de transformatie naar Public Cloud in zijn werk gaat.