• NIEUWS & EVENTS
  • NIEUWS
  • Fundaments helpt jeugd van enschede met ruime donatie

Fundaments helpt jeugd van enschede met ruime donatie

Waar we normaal rond deze tijd bij onze klanten langsgaan met een relatiegeschenk om ze te bedanken voor de prettige samenwerking, moesten we hier (net als vorig jaar) een corona-proof oplossing voor bedenken. We besloten wederom € 2000,- te doneren aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede.  

Fundaments doneert €2000,- 

 

Raoul Werger, CEO bij Fundaments: “De slogan van Fundaments luidt 'GO BEYOND. BE THE BEST', vorig jaar hebben vele kinderen uit Enschede dankzij onze donatie het beste uit zichzelf kunnen halen. We hebben dit jaar besloten om wederom € 2000,- te doneren aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede, omdat het helaas nog steeds niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze op sport-, muziek- of tekenles kunnen. Iets wat heel belangrijk is voor talentontwikkeling en waar wij graag aan bijdragen.” 

Jorrit van der Linden, coördinator Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede: “Jaarlijks helpen wij in Enschede bijna 3000 kinderen en verwerken wij met onze vrijwilligers en medewerkers duizenden aanvragen. Naast het verstrekken van onze voorzieningen, willen wij kinderen ook graag mee laten doen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Sport en cultuur verrijken het leven en laten kinderen andere talenten van zichzelf ontdekken.  

Daarom werken wij samen met sportorganisaties en is er recent ook een samenwerking tot stand gekomen met Enschedese cultuurinstellingen. Zo hebben zij voor de kerstperiode een aantrekkelijk aanbod samengesteld. De aangescherpte corona-maatregelen gooien hier wel roet in het eten, want het bezoeken van een museum of theater zit er helaas even niet in. Wat hoogstwaarschijnlijk wel kan plaatsvinden is een skiuitje voor 90 kinderen in samenwerking met Skicentrum Moser, ROC en Sportaal.

Wat ook door kan gaan, zijn een aantal superleuke activiteiten die cultuur-en ontwikkelingsinstelling Tetem aanbiedt. Thuis knutselen met een techniek-kit of vanachter je eigen computer een 3D chocoladeontwerp maken die je vervolgens krijgt thuisgestuurd. Zo hebben kinderen een leuke en leerzame activiteit en wie weet raken ze wel zodanig in de ban van techniek dat ze in de toekomst het team van Fundaments komen versterken.

Volgend jaar zullen er ongetwijfeld weer veel voorzieningen worden verstrekt en leuke en leerzame activiteiten worden aangeboden. De donatie van Fundaments maakt dit mede mogelijk en wij zijn hier ontzettend blij mee! Mooi om te ervaren hoe Fundaments maatschappelijk betrokken is en een prachtige bijdrage levert!”

 

Over stichting leergeld en jeugdfonds sport & cultuur enschede

Rondkomen kan een hele opgave zijn. Hierdoor kunnen kinderen soms niet meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Samen met hun ouders helpt Stichting Leergeld kinderen uit Enschede. Ouders kunnen bijvoorbeeld een fiets, computer, schooltas of gymkleding aanvragen of beroep doen op een vergoeding voor de kosten van een zwemdiploma, schoolreisje of studieweek.  

Door Jeugdfonds Sport & Cultuur (onderdeel van Stichting Leergeld Enschede) wordt de contributie van een sport- of cultuurvereniging betaald. Denk hierbij aan muziek- of danslessen, maar ook aan voetbal, judo of turnen. Ook zorgen ze dat de kinderen over de juiste kleding en attributen beschikken. Door het vergoeden van deze voorzieningen kunnen kinderen hun kennis, sociale vaardigheden, emotionele vaardigheden en hun talenten zo optimaal mogelijk ontwikkelen om later als volwassene volwaardig te participeren in de samenleving. 

Wil je meer weten over Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede? Klik dan hier.  

 

Door de aangescherpte corona-maatregelen kon de één meter lange cheque helaas niet persoonlijk overhandigd worden aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede. Zodra dit weer mogelijk is, wordt deze uiteraard alsnog persoonlijk overhandigd. 

Altijd op de hoogte?

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Fundaments-nieuws? Via ons LinkedIn-kanaal publiceren we regelmatig content over bijvoorbeeld nieuwe diensten, nieuwe collega's en mooie samenwerkingen en awards. Klik op onderstaande button en volg Fundaments op LinkedIn!